rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material

FARR hyllade ungdomar och veteraner

Ett uppbåd av veteraner och aktivister var med när FARR firade 30 år av kamp för asylrätten den 30 mars. Samma dag utsågs två ungdomsstipendiater, Yahya Aliyar, en av grundarna till Ung i Sverige och Muhammed Juma Muhammedi, författare till boken "Ska vi dansa?" Dagen därpå hölls årsmöte och FARR valde en ny ordförande, Sara Edvardson Ehrnborg. Organisationen stärktes med inte mindre än åtta nya styrelseledamöter som tillför kunskaper och engagemang från hela landet.

20190330 150723Diplom och summan 2500 kronor vardera delades ut till ungdomsstipendiaterna av FARR:s avgående ordförande advokat Emma Persson till Yahya Aliyar (tv) och Muhammed Juma Muhammedi. Foto Sanna Vestin.

Läs mer om stipendiaterna här!

sara och sannaFARR:s nya ordförande Sara Edvardson Ehrnborg, känd bland annat som initiativtagare till yrkes- och volontärnätverket "Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa", här i samspråk med en av FARR:s tidigare ordföranden, Sanna Vestin. Foto Frida Metso.

Se dokument från årsmötet här, bland annat den nya styrelsen, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan!

Nedan några bilder i urval från 30-årsjubileet. Efter utställningscollaget syns veteraner i samspråk: Syster Karin, Alsike kloster, Birgitta Krona, Sundsvalls Asylkommitté, Lars Fagerström, Hallands Asylkommitté, Inger Hassler, Solidaritetens Hus i Flen och Lars Lindvall, Flyktinggruppen i Falun.

 affischerveteraner

eva och antonanita

Ovan: Eva Bäckman sjunger till Anton Bäckmans ackompanjemang. Nestorn Anita D'Orazio i punkten SÄG IFRÅN!
Nedan ännu en av de sex (!) panelerna: Anne Sjögren, sjuksköterska, Magnus Kihlbom, läkare och Frida Metso, traumapsykolog, samtalar. Michael Williams, FARR:s första ordförande berättar om 30 års framgångar och bakslag.

anne magnus fridamichael

20190330 175134sr karinSlutligen stilstudier av Aminah al Fakir som leder allsång och Syster Karin om konsten att ge trygghet och gå vidare.

Foton Sanna Vestin (sångarna, vårdpanelen och Syster Karin), övriga Frida Metso.

orange knapp

Viktigt!

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5