rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSOm FarrDebattinläggSanna Vestin, Anita D'Orazio: Flyktingarna behöver andrum

Sanna Vestin, Anita D'Orazio: Flyktingarna behöver andrum

Målet att hejda de flesta flyktingar som var på väg hit har uppnåtts. De som når Sverige under en vecka är nu mindre än en tiondel av antalet i november. Sverige har fått sitt "andrum". Det påpekar FARR:s ordförande Sanna Vestin och Etikkommissionens vice ordförande Anita D'Orazio i en artikel i Metro den 12 februari.

De båda kommenterar regeringens lagförslag från dagen innan och frågar: "Hur kan en förälder som fått uppehållstillstånd och trodde sig ha nått trygghet vägras att få ta hit sina barn? Ska Sverige bara ta emot flyktingar som är beredda att lämna familjen i krigets helvete eller i ett miserabelt flyktingläger? Eller är avsikten att fler barn ska tas med på gummibåt över Medelhavet?" Författarna uppmanar till stöd för Folkkampanj för Asylrätt och påminner om att åtgärderna ännu bara är förslag. Det är inte för sent att besinna sig!

Läs hela artikeln i Metro

orange knapp

Viktigt!

Medlemssidor

Här kan du logga in för att...

- bläddra i artikelarkivet
- fråga eller tipsa
- göra inlägg
- se interna dokument

Sidorna är avsedda för FARR-medlemmar.

Logga in

Stöd FARR!

swish transp

Kontakta oss

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391, 101 27  STOCKHOLM

Postgiro 520890-5