rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserASYLUMINFO.SE - plattform om spårbyte

ASYLUMINFO.SE - plattform om spårbyte

Efter avslag på asylansökan har "spårbyte" blivit den enda möjligheten som kvarstår för många. Men vad är egentligen ett spårbyte och hur fungerar det? Nu finns asyluminfo.se, en plattform med videoföreläsningar som förklarar reglerna.

År 2008 ändrades utlänningslagen så att det blev möjligt för en asylsökande som fått avslag att istället ansöka om arbetstillstånd. Detta ”spårbyte" innebär att en person byter juridisk status från asylsökande till anställd.

Arbetstillståndet har blivit en livlina för många personer som inte kan återvända till sina hemländer. Men spårbyte är en komplicerad process. Det är lätt för både asylsökande och deras arbetsgivare att göra fel. Men det går att göra rätt! Därför har asylrättsaktivister och jurister gått samman och skapat en plattform med videoföreläsningar, asyluminfo.se, med engelsk och svensk text.

De tre organisationerna bakom projektet, Refugees Welcome Sverige, Centrum för Sociala Rättigheter och RåFILM (alla medlemsföreningar i FARR) hoppas kunna utveckla plattformen ytterligare med föreläsningar om fler delar av asylprocessen. Läs mer på hemsidan asyluminfo.se och ta kontakt om du vill hjälpa till med detta!

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5