rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserNominerade till Raoul Wallenbergpriset

Nominerade till Raoul Wallenbergpriset

kinna och saraGlada och stolta kan vi idag berätta att FARR:s ordförande Sara Edvardson Ehrnborg tillsammans med Kinna Skoglund är nominerade till Raoul Wallenbergpriset 2019.

Kinna och Sara (bilden) är medgrundare till yrkes- och volontärnätverket ”Vi står inte ut” och har genom sitt outtröttliga engagemang varit ovärderliga lokomotiv för tusentals människor som arbetat för att värna rättigheterna för ensamkommande barn och unga.

Med kunskap och kärlek har de visat vägen och agerat för att lyfta medmänskligheten och barnrättsperspektivet i en tid när ledande politiker i Sverige valt att använda ensamkommande barn och unga som slagpåsar i en signalpolitisk debatt. Tillsammans har de spridit kraft och hopp som på ett självklart sätt kopplar ihop barnrättsperspektivet med samhället i stort.

Raoul Wallenbergpriset går till en person/personer som i Sverige arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Raoul Wallenbergpristagare är föredömen, personer som unga kan spegla sig i och se upp till.

Tidigare pristagare är Jonathan Leman (2018), Mariet Ghadimi (2017), Tina Morad (2016), Hédi Fried och Emerich Roth (2015), Emir Selimi (2014) och Siavosh Derakhti (2013). Priset delas ut på Raoul Wallenbergdagen den 27 augusti.

De övriga fyra nominerade i år är Anna Hellerstedt som driver organisationen Finspång mot rasism, Christer Mattson, grundare av Toleransprojektet vid Torgny Segerstedtinstitutet i Göteborg, Lovette Jallow som driver organisationen Action for humanity och Shanga Aziz, grundare av organisationen Locker Room Talk Sverige.

Läs mer om priset och om årets nominerade.

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5