rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserPå söndag startar stafetten

På söndag startar stafetten

Med bara några få dagar kvar pågår planeringen för Asylstafetten för fullt. In i det sista letar arrangörerna boende utmed vägen mellan Malmö och Stockholm. Marchen från Malmö till Stockholm 14 juli - 16 augusti handlar om att lyssna på dem som drabbas av den nuvarande flyktingpolitiken – och att ta deras berättelser på allvar. Initiativtagare är en grupp flyktingar/asylsökande ungdomar.

Det har gått bra att hitta kontakter och när detta skrivs saknas endast sovställen på några ställen (Toftaholm, Klevshult, Gränna, Ödeshög, Vikingstad, Norsholm, Krokek och Järna), av alla de 34 orterna.

Engagerade människor ställer också upp längs med hela vägen för att styra upp events och ordna med mat. Bor du längs med vägen kan du också hjälpa till!

Genomslaget för Asylstafetten har varit stort: 1900 gillar på Facebook och flera medier  kommer att rapportera från starten i Malmö.

Lyssna till Abbas Ahmadi i Sveriges Radio 8 juli

Samling i Malmö den 14 juli är satt till klockan 12.00 på Möllevångstorget. Vi kommer då att trummas iväg av en sambaorkester vid 13.00. Väl framme i Lund möter Amor Latino upp till dans och Folkets Bio bjuder på på film.

Asylstafettens budget är begränsad och kommer bara att räcka till för mat och boende för den kärntrupp av asylsökande som kommer gå hela vägen till huvudstaden. Andra deltagare och stödjande måste dela på utgifter för mat och annat. Har du några frågor eller vill engagera dig, tveka inte att höra av dig!

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5