rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserDemonstration 3 mars för tältande i Malmö

Demonstration 3 mars för tältande i Malmö

Sedan några veckor pågår Tältaktionen i Jesusparken i Malmö till stöd för tre avvisningshotade personer från Afghanistan. Målet är både att lyfta fram deras berättelser så att människor förstår anledningen till att de är här och att få Migrationsverket att hejda utvisningarna och ompröva deras fall. Måndagen den 3 mars hålls en demonstration med samling kl 18 i Jesusparken för att protestera mot utvisningarna.

Initiativtagarna Massieh, Zabi och Majeed har flytt från Afghanistan på grund av personliga hotbilder och det kritiska säkerhetsläget i landet. Demonstrationen går till Gustav Adolfs torg. Talare blir förutom de tre initiativtagarna, även FARR:s ordförande Sanna Vestin, representanter från Asylgruppen, kommunalrådet Maria Skrak med flera.

”Vi kräver att våra ärenden öppnas på nytt och att vi får en rättvis prövning. Dels har våra asylprövningar skötts slarvigt och oprofessionellt och dels har hänsyn inte tagits till det faktiska säkerhetsläget i Afghanistan. Om vi skickas tillbaka så kommer vi med största sannolikhet antingen att dö eller tvingas på flykt igen.” säger Massieh, Zabi och Majeed i ett uttalande.

Tältaktionen har fått  uppmärksamhet i  media och många har visat sitt stöd. Ett stort antal journalister har hört av sig med intresse att föra berättelserna vidare, men inte minst frågar de om hur Migrationsverket försvarar dessa beslut. Den frågan har fortfarande Majeed, Zabi och Massieh inget svar på. Aktionen kommer att fortsätta tills deras fall öppnas igen och i väntan på detta anordnas demonstrationer varje vecka. På tisdag den 4 mars hålls en presskonferens där även Sanna Vestin kommer att medverka.

Läs mer:

Tältaktionens facebook-sida
Tältaktionens blogg
Sydsvenskan 14-02-11: Om det var säkert skulle vi åka
Al-Tid 14-02-10: De tältar för att få stanna
SvT Nyheter 14-02-11: Tältaktion mot avvisning

Läs om förra deportationen och FARR:s kritik

orange knapp

Viktigt!

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5