rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSNotiserManifestationer för drabbad familj

Manifestationer för drabbad familj

Maria

Uppdaterad 15-01-19
Lördagen den 17 januari demonstrerade många runtom i landet till stöd för familjen Gevoklyan som drabbats hårt trots allt tal om en human flyktingpolitik och trots sommarens lagändring om "särskilt ömmande omständigheter" för barn. Maria, snart tre, ska utvisas från familjehemmet där hon bott sedan hon föddes. Manifestationer mot detta hölls i en rad orter i Västerbotten och Norrbotten, men även i Stockholm, Östersund och Helsingborg. De flesta ordnades av privatpersoner, men till exempel i Byske deltog flera lokala föreningar.

I Stockholm talade FARR:s ordförande Sanna Vestin. Läs talet här.


Manifestationer genomfördes på följande orter lördagen den 17:e:
Byske, Piteå, se Piteå-Tidningen, Luleå, Umeå, se Sveriges Radio, Boden, Gällivare, se Norrländska Social-Demokraten, Helsingborg, Östersund, se SvT Jämtlandsnytt och Stockholm.

Läs mer i Facebook-event för alla manifestationerna

Namninsamling


Bakgrund

När Marias biologiska föräldrar kom till Sverige på flykt från Armenien var mamman och parets lilla pojke både fysiskt och psykiskt skadade av polismisshandel i hemlandet. De hamnade i Byske utanför Skellefteå men deras behov av skydd erkändes aldrig. Mamman har inte klarat detta utan ligger apatisk sedan ett par år. Läs mer om de misstrodda kvinnorna i rapporten från Etikkommissionen!

Dottern Maria placerades i familjehem strax efter födseln i Sverige och numera är båda barnen placerade. Det är kring Maria, snart tre år, som opinionen har väckts. Hon ska alltså utvisas tillsammans med traumatiserade föräldrar som hon knappt känner och som inte kan ta hand om henne. Men manifestationerna gällde också storebror och de biologiska föräldrarna.

Läs flera artiklar om Maria och en om hennes storebror i Asylnytts arkiv

 

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5