rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSPressmeddelandenNu startar Folkkampanj för Asylrätt!

Nu startar Folkkampanj för Asylrätt!

folkkampanjSveriges regering har presenterat en rad åtgärder som kommer att drabba flyktingar.
Att hindra id-lösa att söka asyl, att bara ge tillfälliga tillstånd, att hindra familjer att återförenas - det är några av åtgärderna. Vi accepterar det inte!

Nu startar FARR tillsammans med andra organisationer Folkkampanj för Asylrätt. Kampanjen vill samla alla som vill protestera mot regeringens planer och stoppa försämringarna.

Underteckna uppropet!

Den 24 november 2015 presenterade regeringen en rad åtgärder för att minska antalet asylsökande i Sverige. De mest kända är att uppehållstillstånd till asylsökande bara ska vara tillfälliga även för barn, att de som får tidsbegränsade tillstånd inte ska få återförenas med sin familj och att människor utan id-handlingar inte får åka båt, buss eller tåg till Sverige. Planen innehåller fler punkter, som alla går ut på att hindra eller avskräcka flyktingar från att komma till Sverige. Åtgärdspaketet har fått många att reagera då det kommer att få förfärliga konsekvenser för redan är utsatta barn och vuxna som tvingats fly. Många håller inte heller med om regeringens katastrofbeskrivning av situationen i Sverige.

Den 10 december samlades representanter för en rad grupper som bestämde att starta Folkkampanj för Asylrätt. Det är grupper vars medlemmar dagligen möter flyktingar eller har egen erfarenhet av att vara på flykt. Kampanjen syftar till att protestera mot regeringens planer och stoppa försämringarna. Vi samlas bakom ett kort upprop:

Människor på flykt ska inte hindras att nå Sverige.
Familjer ska kunna återförenas utan att riskera livet.
Därför protesterar vi mot transportöransvar och alla hinder mot familjeåterförening!

Människor som behöver skydd ska vara trygga i Sverige.
Barn ska bemötas med omsorg och framtidstro.
Därför protesterar vi mot tillfälliga uppehållstillstånd och alla åtgärder som inskränker
asylrätten och som strider mot barnkonventionen!

FARR uppmanar alla enskilda att underteckna uppropet och organisationer att ställa sig bakom Folkkampanj för Asylrätt. Andra sätt att stötta kampanjen är att ta egna uttalanden eller ordna manifestationer för kampanjens krav. Asylsökande och andra enskilda är välkomna att skriva eller tala in brev till politikerna om hur åtgärderna drabbar. Kampanjen samlar också exempel på hur flyktingmottagande kan vara en positiv del i att bygga ett tryggt samhälle för alla.

Följ kampanjen på facebook för att se de senaste uppdateringarna!

orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5