rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMAKTUELLT & PRESSPressmeddelandenBJÖRN KJELLSON FICK FARR:S UNGDOMSSTIPENDIUM

BJÖRN KJELLSON FICK FARR:S UNGDOMSSTIPENDIUM

På FARR:s årsmöte den 17 mars utdelades årets ungdomsstipendium på 5000 kronor till Björn Kjellson, 19, från Umeå, som i flera år och i många former arbetat för flyktingar och mot rasism.

Björn Kjellson går sista året på gymnasiet. Han har redan hunnit vara med och hjälpa många flyktingar, i Solidaritetskommittén i Umeå - och han är en av dem som räddat kommittén från nedläggning.

1997 var han med och startade antimobbningsverksamhet på Grubbeskolan. 1999 drog han igång "Ungdom mot rasism" I Umeå. Senare utsågs han till en av regeringens 100 Ungdomsambassadör mot rasism, utbildades i MOD-metoden (Mångfald och dialog) och utbildar nu själv.

Han drog igång ett projekt om rasism och främlingsfientlighet på en gymnasieskola i Umeå i samarbete med Mångfaldsföreningen i Umeå - och var också med och startade Ungdomsförbundet för Mångfald.

Enligt Eva Hjalmarsson i Umeå som har nominerat Björn Kjellson till FARR:s ungdomsstipendium så är han - utöver studier och politiskt engagemang - också den som tar sig tid att hälsa på gömda flyktingar, ordna utflykter och fester och kommer ihåg barnen och ungdomarna.

- Han är en förebild för oss alla, dessutom en inspiratör, enligt Eva Hjalmarsson.

Syftet med FARR:s ungdomsstipendium är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniskt ursprung
orange knapp

Viktigt!

  • Info till dig som vill gå med i FARR

    Beställningskupongen på FARR:s hemsida har en längre tid fungerat dåligt. Många enskilda och föreningar som försökt bli medlemmar i FARR eller prenumerera på Artikel 14 har fastnat i svårtydda bildfrågor eller att deras mailadress inte har...

    Läs mer ...

  • Frivilligorganisationernas krav till politikerna

    De senaste årens migrationspolitik har kännetecknats av en lång rad förändringar som genomförts i snabb takt utan regelrätta utredningar och förarbeten. Konsekvensanalyser har många gånger helt saknats." Så inleddes ett brev från representanter för...

    Läs mer ...

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5