Logga in   FARR:s krav   Asylnytt   Goda Råd   Fort Europa   Gå med!   Medlemsmeny

 

 

 

 

rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARRIntegritetspolicyOm FarrDebattinläggBrita Hännestrand om tillfälliga tillstånd: Desperat och oklokt

Brita Hännestrand om tillfälliga tillstånd: Desperat och oklokt

"Tillfälliga uppehållstillstånd ger inte asyl. De är snarare motsatsen. Politisk asyl innebär en tillflyktsort där man kan fortsätta sitt liv då man av olika skäl inte kan bo kvar i hemlandet."

Brita Hännestrand, som är läkare på en flyktingmedicinsk mottagning, och även medlem i FARR, kritiserar i Upsala Nya Tidning den 17 december regeringens flyktingåtgärder från ett asylrättsligt perspektiv. "Flyktingen kvarstår mentalt i ett ständigt upplevt hot att återvisas till de hemskheter hen flytt ifrån. Att villkora ett permanent uppehållstillstånd med arbete har ingen täckning i flyktinglagar och konventioner och skulle utesluta de svårast skadade, de som kanske aldrig får ett arbete. Ska dessa inte få asyl?"

Läs artikeln i Upsala Nya Tidning

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5