Logga in   FARR:s krav   Asylnytt   Goda Råd   Fort Europa   Gå med!   Medlemsmeny

 

 

 

 

rutor 2018 februari
Länk till FARR:s policydokument Länk till FARR:s tidning Artikel 14 Länk till nyhetsbrevet Asylnytt Länk till FARR:s Goda Råd Länk till EU-material
HEMOM FARRIntegritetspolicyOm FarrDebattinläggLisa Pelling: Skrämmande svårtolkad överenskommelse

Lisa Pelling: Skrämmande svårtolkad överenskommelse

Om de förslag som nu ligger på bordet röstas igenom kommer två tredjedelar av dem som får skydd i Sverige helt att förlora rätten att återförenas med sin familj. Det påpekar Lisa Pelling, statsvetare och även medlem i FARR, i Dagens Arena den 11 februari. Men vad flerpartiöverenskommelsen från oktober och regeringens utspel från november egentligen innebär är skrämmande svårtolkat, enligt författaren.

Lisa Pelling varnade i en artikel den 23 januari om vad det kan leda till om ett fast jobb är enda möjligheten att till familjeåterförening. Saken utreds ytterligare i den podd i serien Människor & Migration som hon och asylrättsjuristen Ignacio Vita spelat in om regeringens förslag.

Läs hela artikeln i Dagens Arena

Du behövs!

Du behövs i FARR:s verksamhet!

Alla asylkommittéer, flyktinggrupper och andra föreningar som på olika sätt organiserar eller stödjer asylsökande eller papperslösa är välkomna att bli medlemmar i FARR. Som medlemsgrupp får ni del av utskick och diskussion grupperna emellan, ni kan utnyttja FARR:s studiematerial och seminarier och ni kan påverka vilken politik FARR ska driva gentemot politiker och beslutsfattare. Nätverkets främsta uppgift är att dela våra gemensamma kunskaper.

Du som själv är berörd som asylsökande eller papperslös, eller för att du arbetar med dessa frågor i ditt yrke eller engagerar dig på egen hand, är också mycket välkommen som medlem. Genom FARR kan du få stöd och information och kontakt med andra inom rörelsen. Ditt medlemskap är viktigt för oss. Alla FARR:s kunskaper bygger på medlemmarnas erfarenheter.

orange knapp

Kontakt

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Stöd FARR!

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5